Petteri Punanenä

Tapahtuipa joulunpyhinä: Ihmettelin mitä naapuruston nimettömänä pysyttelevä rouvashenkilö touhusi autonsa kimpussa riidellen miehensä kanssa jostain lampusta lähtien sitten vimmaisesti ajelemaan datsunillaan vesisateeseen.

Kotvan kuluttua lähdin itsekin omalle epätoivoiselle viimehetken kauppareissulle ennen aattoiltaa autuaasti unohtaen kyseisen daamin.

Pimeä tuli päälle nopeasti ja varmasti kuin verottaja pienyrittäjän kapeille harteille eikä tuolloin uudenkaan auton valoilla ole muuta virkaa kuin täyttää lain ja järjestyksen vaade valonlähteen täyttymisestä. Tällöin tietenkin pimeästä ja kosteasta luontoäidin joulusyleilystä eteeni äkillisesti napsahti vasemmalta kolmion takaa naapuruston edelleen nimettömänä pysyttelevän rouvashenkilön datsuni, jonka vain vaivoin pystyin väistämään rajuhkolla ohjausliikkeellä oikealta ojan kautta takaisin tielle. Outoa tässä oli ajotyylin lisäksi se, että auton valot osoittivat ensin oikealle, sitten vasemmalle josta luonnollisena jatkumona ne suuntautuivat tietenkin ylös ja alas hallitsemattoman näköisenä liikesarjana.

Soitin naapuruston paremmin tuntemalleni, myös nimettömänä pysyttelevälle naarashenkilön miespuoliskolle kysyäkseni onko rouvan automobiilissa jotain perustavaa vikaavikaa valojen heiluessa perin oudosti puolelta toiselle, johon naapuruston mies vastaa hyvin tyynenä matalalla rekkakuskin äänellään: Just, (pieni tauko) noh, onko valojen liike nykivää kuin Häkkisen englanti? Vastasin tuon luonnehtivan poikkeuksellisen hyvin datsunin valojen liikeratoja. Naapuri tähän lakonisesti: Noni, muija kiukutteli ku tuksu poliisille, kunnen vaihtanut sille kaatosateessa uusia polttimoita autoonsa kun oli ne itse ensin unohtanut kertoa viikko sitten palaneiksi ja menin rohkeana suosittelemaan rouvalle hanskalokerossa ollutta otsalamppua vaikka petteriksi nenänpäähän. Aha, totesin. Mutta miten tämä liittyy siihen nykimiseen? Niin, taitaa olla melko äkäinen akka siellä ratin takana edelleen. Pää nykii kuin viime jouluna, kun isännän tapaninpäivän baarireissu venähti loppiaiselle. Hyvä kun soitit. Lähden paikalliseen. Hyvät joulut.

Odotan uudenvuoden aattoa mielenkiinnolla 🙂

#ramivallicomedy #standup #valoapimeään

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s