Ongelma-autoja ja auto-ongelmia

Lainastosta joskus ammoin hain kirjan nimeltään ongelmakoiria ja koiraongelmia. Meille oli tullut rasavilli Dobermannin urospentu. Taikka Doogermannin ja välillä Doodermannin, niin kuin entinen naapurimme (ei se penaalin terävin kynä -tyyppiä) sinnikkäästi arvuutteli koiran rotua. Hermo muuten meni siihenkin muijaan aivan totaalisesti. Kyllä virheitä saa tehdä muttei tyhmä olla. Noh, se siitä ja eteenpäin..

Ai niin, se kirja. Niin siis koiralla oli tuolloin tapana repiä lähinnä kaikki alas, joka oli aiemmin ollut ylhäällä ja ylös kaikki, joka aiemmin oli ollut maassa. Siispä hain fiksuna poikana kirjallisuudesta tukea.. Virhe.

Tullessani kotiin töistä oli kirjoituspöydältämme vedetty alas kaikki, mutta tuhottu vain yksi. Koiraongelmia ja ongelmakoiria. Hyvin vittuiltu. Ja muuten kun vein sen kirjan rippeitä takaisin Tampereen pääkirjastoon (joka kuulemma ylhäältä katsottuna muistuttaa ukkometsoa, vaikka tiedä häntä, aika pirun harvoin siitä kulmasta sitä tulee tuijoteltua) niin siis se kirjahan olisi seuraavalla viikolla mennyt poistohyllyyn ja hintalapuksi olisi muodostunut varsin maltillinen viisimarkkainen. Nythän se vielä oli kelpo tavaraa ja tietenkin suoraan verrannollisen arvoista, voisinpa sanoa että vähintään painonsa arvoista.. kullassa.Varsinkin kun siitä oli jäljellä lähinnä kolme kertaa kolmen sentin palanen, ja tietysti ihan helvetisti puoliksi syötyjä ja koirankuolaisia sivunpalasia. Loppulaskulle tuli opiskelijan kukkarolle juurikin passeli 278 markkaa, opintotuen heiluessa siinä kolmensadan kintaalla (90-luvulla syntyneille selvennykseksi, että 278 markkaa on likipitäen 47 euroa).

Noh, sama tuli siis mieleeni kun olen jälleen sortunut hankkimaan käytetyn auton. Toki jo viime jouluna ja kilometrejäkin on kertynyt tuosta tähän elokuulle yli 60 tuhatta. Eli rullailtu on, ja paljon. En enää ihmettele miksi me suomalaiset olemma niin huonoja myyntimiehiä. Me lähinnä korjaamme sen mikä on rikki, tai ainakaan meitä ei jaksa asia sitä enempää paljon kiinnostaa..

Siispä kyselin rikkoutuneen turbon tilalle uutta tahi käytettyä. Vanhan voimalan tuottamat yli nelisensataa vanhan ajan pollea kun ovat olleet hitusen liikaa vanhalle ja väsähtäneelle föönille. En nyt halua tässä mainita nimiä mutta Tampereen Autocenteristä sain nopeasti tietää että turbo maksaa noin 2-3000€ plus duunit päälle, eli loppulasku pelkälle puhaltimelle olisi jotain tähtitieteellisen ja astronomisen välimaastosta ihan tällaiselle tavalliselle pienyrittäjälle. Siispä kyselin parista muustakin paikasta ihan vaikka nyt vaan piruuttani sitten.. Niin ja Autokeskukseen päin en uskaltanut  edes hengittää.. Hinta kyllä putoilikin ihan kivasti ja päädyin lopulta tunnettuun turkkilaiseen korjaajaan.. Hauskaa on se, kun auton ajaa halliin ja se nostetaan kysymättä heti ylös ja kahden sekunnin kuluttua lattialla on uskomaton määrä muttereita ja koko pohjapanssari loppumattoman sanatulvan saattelemana..

Kulla kulla, on sulla hieno auto tassa, onko sulla kaiki tuuppivika jo korjattu?
– Mitä, mitkä, mitäs ne on?

Sa odotta uksi hetki ma katso, joojoo, sulla turbo hajala, mula taala valmiina hullusa samalaine, tama olla se kallimpi turbo, mutta huva on tama. Ohoh, kato, sulla taalla raidetanko valja kansa, mulla semmonen tossa poydälä, laitta samala se kansa.. Sula ei toimi kaukosaadin autosa, sa odotta, taala poydala mulla uusi keskusuksikko sulle, saada puoli hinta ja ma laitta se kiini, tule hakema auto nelja tuntia.. kaikki kunnosa. Koska sa ole vaihtanu laatikon oljyt? Sa tule katsoman, tuletule, ma naytta sulle mita kayda jos ei vaihta oljyja.. Sulla moottorioljykin litkua on, tule laittama tanne agipin oljy, kesta  kauan, huva olju on se, kallis, huva. Halpa, huono. Enta lapat? Oletko sa otanu ne pois?
Mitkä  vitun läpät? Huono läppä on juu..

Eikun sula olla viela imusarjassa lapat jaljella, ollako? Ne pita heti otta pois, koko kone mene paska jos lapat tallela, saksalainen insinoori olla idiotti, noudatta kaikenlainen, mikasenytolla, umparistopelle. Sa odotta uksi hetki, ma katso samalla hehkutulpa eika lisahinta siita..
– Jahas, noni, pois sitte vaan.. ai sä otitkin ne jo..just just..

Huomata sulla takavanne halki muos, kallis vanne, ma otta kuva jos tule vasta ma osta sulle vanne, laitta kumit sama kerta, ok?

Hitusen epäilin, mutta ei jumankauta. Kaveri oli myynyt mulle turbon, työt, huonojen läppien poiston, kaukosäätimen eeppisen kalliin keskusyksikön vaihtoineen ja raidetankokin tuli kondikseen. Seuraavaksi vaihdelaatikon öljyt vaihtoon ja vanne/rengasremppaan.. Olisin muuten ostanut tuolta kaverilta vaikka nahkatakinkin. Jäin myös miettiin, toimisko toi stand upissakin, siis se huonojen läppien poisto kertaheitolla.. Ja jäiskö sit yhtään juttua jäljelle.. Tiedän aika monta koomikkoa, jotka olis ton käsittelyn jälkeen pelkkiä mikkoja.

Aikamoinen myyntimies. Ja mä muka valmennan myyjiä. Tulisikohan se mulle töihin, ilman valkosipulalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s