Sillä silmällä

Mietin vaan taas näitä suomen kielen omia pikku kesäkukkasia. Ei ne nyt kaikki siis ruusuja ole, mutta leinikkejä ja markettoja nyt ainakin. Otetaan nyt vaikka seuraava sanonta: Näkeehän sen silmälläkin. On siinä taas selittämistä lapselle joka kysyy että millä muulla voi sitten nähdä? Nii-in, sasse. Otsalla ehkä. Kato vittu ite. Ja äitis on.

Okei, avataan tätä hiukan. Olin joskus männä vuosina ennen muinoin ikivanhan relluni kanssa (toim. huom. rellu kirjoitetaan AINA pienellä) autokorjaamolla ”lievää” ontumista ja puoltamista tutkituttamassa kulkuvälineen osuttua johonkin ylisuureen rotvallin reunaan ja apurungon väännyttyä tuon yllättävän kohtaamisen ilmeisenä seurauksena. Kaikeksi onneksi sain ilmeisen asiantuntevan korjaajamiehen kulkuvälinettäni tutkimaan. Ilmeisen asiantunteva koska mies jonka haalareiden rintapielessä lukee nimen kohdalla kissankokoisilla kirjaimilla ”MAFIA”, on pakko olla todella hyvä. Tai ainakin hmm..”painokas” mielipiteissään. Tuo Turkkilais-Ugrilaista syntyperää mitä ilmeisimmin oleva karvainen veijari totesi ykskantaan autoni nähtyään että ”Se vika olla siina etta sa ole menny ostama tammone paska rellu eika mita auto” No juu, näkeehän sen jo silmälläkin tosiaan sen.

Kysy vanhalta Erkiltä, se tietää. Ota silmä käteen ja kato, saattais olla iiriksellä hitusen kirvelyä pinnassa jos siihen känsänäpillä tarraisi kiinni. Tai sitten sanonta; Sillä silmällä, jonka on tehnyt surullisen kuuluisaksi tietty Antti Tuiskun groupieryhmää muistuttava vallaton poitsujoukkio. Eikä me olla veljeksiä vaikka me ollan kaharen..Niinno, noniin. On se kumma että mitä vanhemmaksi elää, sen lukuisampi joukko vanhoja sanontoja saa lähes sairaalloisen kaksinaismoralistisen merkityksen. Vai olenko se vain minä, josta on jo tullut se vanha ja irstas rasvatukkainen ukko? Niin että millä vitun silmällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s