Referenssimiehestä maskimieheksi

Referenssimiehen aamupalaan kuuluu olennaisena osana syvähkö itsetutkiskelu..Tai no, se mitä peilistä näkyy ja takaisin tuijottaa. Tänä aamuna siellä oli aavistuksen kulahtaneet kasvot ryyditettyinä uurteilla, joista joku ärsyttävän positiivinen ihminen taas hihkaisisi: Naururyppyjä! Just. Ryppyjen yhdistäminen omituisen onttoon katseeseen ei ihan ekana tuonut edes hymyä lärvään, naurusta puhumattakaan. Huoh.

Ja kuka perkele on käyttänyt mun kaikki partakoneenterätkin? Tulee mieleen se mainos, jossa kaveri on korjaamolla ja partakoneenterä on autonosturilla ilmassa ja todetaan yksissä tuumin huoltomiehen kanssa että tästähän on sellanen euroraita kulunut. Euroraita koska laskin että se on ungefär kymmenen senttiä veto kun rahua palaa tällasen raidan kuluessa. Olen sitä mieltä että tää on yks maailmankaikkeuden turhimpia, mutta samalla älykkäimpiä keksintöjä saada jopa se mies ite vaihtamaan terä. Muutenhan me ajellaan sillä samalla maailman tappiin..Ja miksi helvetissä muuten sitä partavaahtoa tulee aina liikaa..Oppiiko tän annostelun niinku ikinä?

Juuri siinä partaa ajaessa huomaa aina heti aamusta että on referenssimies eikä maskimies. Siinä missä ennen oli tasan yks purnukka. Se Axen alati luotettava suihkusaippua, on nyt vaihtelevasti kuudesta kymmeneen purkkia, purnukkaa ja törppöä, joissa lukee mitä ihmeellisimpiä asioita. Olive Body Butter, Community trade olive oil to moisturise normal to dry skin. Made with Passion! Niin mitä? Siellä on joku höyrypää ihan kiimassa sitten saippuaan ja just se sama tyyppi pullottaa näitä törppöjä..Todennäkösesti joku kehitysmaateinipoika kesken koulupäivän. Eli ois ihan hyvin voinu teettää tuonkin homman ihan normiamitsussa.

Jos ennen halusi vaihtelua ja ”jännittävyyttä” suihkusaippuaan, kokeili ihan rohkeasti sen normaalin Axe Clickin sijaan vaikka jotain Axe Instinctiä..Ja tarkkana nyt ettei tuu kirjoitusvihettä, insect on eri juttu.Ja siitä on maskimies kaukana.. Massacremies on sitten taas niitä hyönteisiä varten ja massagemies on vain yks maskimiehen roolihahmo. Messagemies on sit taas Ike Kanerva ja sen tietää kaikki. Myös Ike ite.

Maskimies on kova jätkä. Referenssimiehestä maskimieheksi on kolmen maratonin henkinen matka. Referenssimies voi istua tuolillaan lysyssä ja kaivaa nenää, ollen mahdollisesti silti edustamansa joukon valioyksilöitä. Maskimies ei kaiva nenää. Ainakaan omaansa, eikä nyrkkiä pienemmällä esineellä tai ruumiinosan eri olomuodolla. Maskimies on sana, jota ei lausuta turhaan, sitä varjellaan ja se säästetään äärimmäisiin tilanteisiin. Jokainen naimisissa oleva mies saa käyttää maskimies- kortin kahdesti kauden aikana. Kausi = kuukaudet 1-6 ja 7-12. Eli käytössä on vuoden aikana vain neljä ”konetta”. Se on tasan puolet vähemmän kuin Formuloissa samalla ajanjaksolla.

Maskimies = naimisissa olevan miehen miespuolinen sinkkukaveri, jonka varjolla naimisissa oleva mies pääsee baariin ja ihan vain ulos kotoa ilman vaimoa ja muksuja. Maskimiehestä liikkuu aina huhuja, joista suurin osa on aivan täyttä totta, jopa joskus huhut ovat maskimiehen kohdalla alimitoitettuja.

Totaalisen alimitoitettuja, koska muuten maskimiehestä tulisikin Frederikin ja Dannyn yhdistelmä. Elävä jumalhahmo. Tavoittamaton kuningas, jota kaikki naiset haluavat..Eli sinänsä huono maskimies, koska ei sellaisen kaverin matkaan arvaa meidän Pasia päästää. Ties mitä keksivät ja mistä itsensä löytävät.

Eli siksi kyseessä on tahallinen ja julkinen downgreidaus. Miehet toki tietävät ja tuntevat maskimiehen kyvyt ja taidot. Niistä ei vain puhuta, koska niistä ei puhuta. Tiger Woods leikki maskimiestä, ja miten kävi. Amatööri.

Maskimiehen rooli on ottaa iskut vastaan, pelata peliä, syöttää tarvittaessa mutta kuitenkin aina. Siis Aina, viimeistellä maali ohjaamalla ja kantamalla näin ollen kova ellei jopa joissain tilanteissa mahdoton vastuu. Vastuu isolla Veellä. Maskimies kuuntelee radio Rockia ja sen uloshengityksessä on enemmän testosteronia ilmassa kuin Tapparan A-nuorten pukuhuoneessa on sisällä. Tapparan A-nuoret sen tähden että se taitaa olla ainoa Pirkanmaalainen miesten kiakkorinki. Mutta en voi olla varma..Onko sekään.

Nimeni on mies, maskimies. Tuijotin vessan peiliin, en seinään ja mietin muutamaa tuntemaani maskimiestä. Huomasin varovaisesti hymyileväni tuntien samalla jotain pelon sekaista kunnioitusta. Onneksi on maskimiehiä, jotta me referenssimiehetkin pääsemme joskus ulos, mietin jatkaen hampaiden harjausta, koska vaimo oli ne käskenyt harjata. Missä vaiheessa minulta oli jäänyt tilaisuus käyttämättä kehittyä maskimieheksi?

Maskimieheksi ei ajauduta, siihen synnytään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s