Lavettikuskiksi ei synnytä, siihen päädytään

Lavettikuskin arki alkoi nahkapenkin hivellessä hipiää ja ison comandin näytön viestiessä luksuksesta 18-tuumaisten AMG- kevytmetallivanteiden kiillellessä kilpaa auringon kanssa..Elämä oli näyttämässä uutta suuntaa loppumattomalla kuumalla maantiellä jota halkoi yksinäinen auton keulalle Stuttgartin tehtailla asennettu johtotähti. Audimies oli hämillään, taustapeilistä häntä tuijottivat oudot kasvot, ei tuossa ennen ollut tuollaisia uurteita. Kaukana oli Audin sporttinen vetovoima, nuorten naisten katseet eivät enää seuranneetkaan kadulla eivätkä päät kääntyneet. Audimiehestä oli hyvää vauhtia tulossa hasbeen..Vaikka tosiasiassa hän oli enemmänkin a neverwas. Omassa pienessä päässään ja maailmassaan tämä asvalttipreerian villi soturi oli hyvää vauhtia kesyyntymässä vähintäänkin dingosta kesyksi puudeliksi. Huoh. Se vaan on jännä miten miehen auto vaikuttaa tämän psyyken tilaan. Mersu kesyttää, tainnuttaa ja jopa lamaannuttaa villin ja suosiontäyteisen elämänhalun. niin sen piti siis olla. Tähän oli tultu. Toinen huoh..hieman pidempi kuin se eka.

Mikäs siinä oli ajellessa, ilma oli kaunis ja ilmastointi kehräsi viilentävää ilmaa noille jo uurtuneille kasvoille. Mersumiestä minusta ei kyllä tule, päätti entinen Audimies ponnekkaasti. Tuolla hetkellä alkunsa näki Lavettikuski, tuo romaaniväestön ahkerasti käyttämälle automerkille tuoma lempinimi. Lavetti. Se se on, kirjaimellisesti.

Salli minun laajentaa tajuntaasi selittämällä termi ”Lavettikuski” : Harmaantuva keski-ikäinen tai sitä uhmakkaasti lähestyvä perheenisä, joka ei enää kapinoi ikääntymistään vastaan vaan ottaa sekä kilot että harmaantuvat hiukset vastaan yhtä ryhdikkäänä kuin Mersun penkki, hieman kuoleentunein jousin ryyditettynä aavistuksen lasittuneella katseella joka on kuin xenonlyhdyn kasvoton tuijotus yön pimeydessä.

Lavettikuskin ajopeliä eivät siis tuijota teinitytöt, eivät kuolaa nuoret varhaisteini-ikäiset miehet vaan pikemminkin taksitolpalla notkuvat liikaa hodareita yön pimeydessä ahmineet renkikuskit. Nooh, ei saa yleistää, poikkeuksiakin onneksi on, ei sitä kukaan muuten lavettikuskiksi päätyisikään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s